تنظیم اظهارنامه قضایی توسط وکیل پایه یک دادگستری
یکی از اوراق پرکاربرد در دادگستری و در مسیر احقاق حق اظهارنامه میباشد حال اظهارنامه چیست و دقیقا چه کاربردهای دارد؟ نحوه تنظیم اظهارنامه چطور است؟
اینکه اظهارنامه چه کاربردهای عالی میتواند داشته باشد بر وکلای خبره پوشیده نیست، شما نیز می توانید با اخذ مشاوره از وکیل پاییه یک دادگستری حسن وحدانی از کاربرد های اظهارنامه مطلع شوید و نگارش اطهارنامه خود را به وکیل متخصص بسپارید. وکیل دادگستری حسن وحدانی، کمترین هزینه نگارش اظهارنامه را در با کیفیتترین حالت ممکن به شما می دهد.
تنظیم اظهارنامه توسط یک وکیل حاذق می تواند منشاء مطالبه خسارت خواهان باشد یا از ادعای مطالبه خسارت طرف مقابل جلوگیری نماید. از مزایای تنظیم اظهار نامه توسط وکیل دادگستری حسن وحدانی می توان به مواردی همچون : هموار شدن مسیر برای رسیدن به نتیجه مطلوب اشاره کرد.
اظهارنامه یکی از اوراق قضایی هست که برای رسیدن به حق خودتان، قبل از طرح شکایت و یا دادخواست، حق خودتان را از طرف دعوی مطالبه میکنید البته برگه اظهارنامه را از قسمت فروش تمبر دادگستری میتوانید تهیه نمایید.
اظهارنامه در برخی از دعوی کاربرد اجباری دارد یعنی باید قبل از تنظیم شکایت و یا دادخواست حتما موارد حق خود را از طریق اظهارنامه از طرف دعوی مطالبه نمایید، مثلاً قانون جلوگیری ازتصرف عدوانی مصوب سال ۱۳۵۲ وقتی که محلی را به کارگر، سرایدار، خادم و به طور کلی به هر امین دیگری سپردهایم، اگر شخص مورد نظر از استرداد مال امانی امتناع نماید و در صورتی که شخص امانت دار پس از ۱۰ روز از زمان ابلاغ اظهار نامه محل مزبور را بازپس ندهد، متصرف عدوانی محسوب میگردد. بنابراین در این مورد میتوان دعوی رفع تصرف عدوانی را مطرح نمود و از مزایای این دعوی که خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی رسیدگی میگردد، استفاده کرد.
البته باید در نظر داشته باشید دربرخی از دعوی نباید برای طرف دعوی اظهارنامه ارسال نمایم چون طرف دعوی از قصد شکایت و یا دادخواست شما مطلع می گردد. مثلا در دعوی مطالبه وجه چک وقتی شما قبل از دادخواست صدور قرار تامین خواسته با اظهارنامه حق خود را مطالبه نمایید، طرف دعوی شما بلافاصله کلیه اموال خود را برای اینکه از سوی دادگاه توقیف نشود را مخفی و یا به نام دیگران منتقل میکند لذا حتما قبل از طرح دعوی از وکیل دادگستری حسن وحدانی، مشاوره حقوقی اخذ نمایید .
اظهارنامه چیست؟
اظهارنامه نوشته ای است که مطا بق مقررات قانونی تنظیم میشود و به صراحت ماده ۱۵۶قانون آیین دادرسی مدنی از راه های رسمی مطالبه حق به شمار می رود. به عبارت دیگر ارسال اظهارنامه، مقدمه ای است برای مطالبه بعضی از حقوقی به وسیله اظهارنامه نه تنها مطالبه رسمی حق امکانپذیر است بلکه میتوان توسط اظهارنامه آمادگی تسلیم هر چیزی اعم از مال،وجه و سند را به مخاطب اعلام کرد.
در حال حاضر اظهارنامه در دفتر خدمات قضایی به ثبت می رسد اگر مخاطب در سامانه ثنا عضویت داشته باشد به سامانه او ابلاغ میشود و در غیر اینصورت توسط ضا بطان دادگستری به محل اقامت مخاطب ابلاغ میشود.
روش تنظیم اظهارنامه:
در اظهارنامه مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده باید ذکر شود .موضوع اظهارنامه ،عنوان مطلبی است که در متن اظهارنامه قسمت خلاصه اظهارات شرح داده میشود.در اظهارنامه مشخصات و اقامتگاه مخاظب هم باید قید شود.در قسمت خلاصه اظهارات ،آنچه که مورد نطر اظهار کننده است و میخواهد به طرف دیگر ابلاغ کند توضیح می دهد.
در قسمت،خلاصه جواب در اظهارنامه مخاطب میتواند به اظهارات فرستنده پاسخ دهد ،البته مخاطب در پاسخ دادن به اظهارات اظهارکننده مخیر است که پاسخ اظهار کننده را بدهد یا خیر؟ طبق ماده ۱۵۶قانون آیین دادرسی مدنی هر کس میتواند قبل از تقدیم دادخواست حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه کند، مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد .
به طور کلی هر کس حق دارد اظهاراتی را که معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به طور رسمی به وی برساند ضمن اظهارنامه به طرف ابلاغ نماید در قسمت ستون خلاصه اظهارات باید کمال دقت را داشته باشیم چرا که هر مطلبی که قید میکنیم ،در نهایت ذیل آن را امضا خواهیم کرد،تحت شرایطی اقرار محسوب میشود و ممکن است در دعوی طرف مقابل از آن علیه خود فرد استفاده کرد.ضمنا باید به این نکته توجه داشت که از نسبت دادن جرم به طرف مقابل یا نوشتن اکاذیب خودداری کرد چون ممکن است تحت شرایطی فرد را تحت پیگرد کیفری قرار داد.
مخاطب اظهارنامه ،الزام و تکلیفی به پاسخ دادن اظهارنامه ندارد و مهلتی هم برای پاسخ مخاطب از سوی قانونگذار تعیین نشده است ،اما اگر شما مخاطب اظهارنامه هستید و تمایل به پاسخ دادن به اظهارنامه دارید،توجه داشته باشید که اظهارات شما ممکن است تحت شرایطی به عنوان اقرار در دعوی بر علیه خودتان مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین بهتر است که در هر دو صورت یعنی هم زمانی که ارسال کننده اظهارنامه هستید و هم زمانیکه مخاطب ،حتی الامکان پس از مشورت با یک وکیل دادگستری اقدام به انجام این امر نماید زیرا ممکن است هر امری در اظهارنامه بر علیه شما مورد استفاده قرار گیرد.
باید این نکته را توجه داشت که ارسال اظهارنامه همیشه ضروری نیست ولی در بعضی موارد حتما ارسال اظهارنامه ضروری می باشد و اقامه دعوی بعد از این عمل میسر میشود.در بعضی موارد هم به موجب قوانین مختلف ،ارسال اظهارنامه پیش بینی شده است، که میتوان به ماده ۱۷۱قانون آیین دادرسی مدنی و یا ماده ۱۳قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۵۶و یا قانون تملک اپارتمانها اشاره نمود.